Gott till
Servera gärna en råkostsallad till.
Tips
Byt ut lite vatten mot grädde för en tjockare och mustigare gryta.
|
|
Mattyp: Huvudrätt
|
Typ av maträtt: Gryta
|
Tidsåtgång: 30 / 60 |
|
Bryn och skiva köttet
Skiva köttet i grytbitar och bryn det sedan i en stekgryta. Hacka lök och kantareller i grova bitar och bryn även dem.
Puttra
Lägg tillbaka köttet i grytan och fyll på med vatten efter behag (så det täcker köttet brukar bli bra). lägg i kryddorna, rör om och låt koka upp. Låt sedan grytan puttra tills köttet är mört.
Rätten serveras givetvis med kokta potatisar.
|
|
|
Mängd |
Ingrediens |
|
Enbär (krossade) |
|
Kryddpeppar (hela korn) |
4 st |
Lagerblad |
4 msk |
Lingon (rårörda) |
|
Lök (gul) |
|
Salt |
240 g |
Svamp (kantareller) |
|
Vatten |
600 g |
Viltkött |
|