Fredrik Gustavssons Hemsida - Receptdatabas

Svenska English



<- receptlistan      

Fyllda paprikor

 


Ugnstemeperatur 250ºC


Gott till

Servera med bröd och någon god grönsallad.
   
Mattyp: Förrätt Typ av maträtt: Gratäng
Tidsåtgång: 40 / 60
 

Pilaffriset

Börja med att göra i ordning pilaffriset.

Förbered paprikorna

Dela paprikorna på längden eller skär av toppen och kärna sedan ur dem. Koka paprikorna i lättsaltat vatten i 3-5 minuter. Låt dem rinna av.

Köttfärsfyllning

Låt fettet bli ljusbrunt i en stekpanna. Lägg i köttfärsen, stek under omröring tills den är jämnt grynig. Blanda pilaffris, färs, salt (hälften av saltet) och smulad mejram och oregano.

Svampfyllning

Skölj svampen och skär den i bitar. Lägg bitarna i en kastrull och låt vätskan koka in. Fräs svampen i fett, salta (resten av saltet) och blanda svampen med ris och persilja.

Hawaiifyllning

Skär bogköttet och ananasen i bitar. Blanda med ärtor och majs. Tillsätt örtsalt och blanda med creme fraiche.

Gratinera

Fördela fyllningarna i paprikorna. Strö över riven ost och gratinera i mitten av ugnen, 250ºC, i ca 10 minuter. Om fyllningen är kall, gratinera i 15-20 minuter med 225ºC.

   
Mängd Ingrediens
4 ringar Ananas
4 msk Ärtor
8 msk Creme fraiche
400 g Köttfärs (bland)
4 msk Majs
2 tsk Mejram
2 tsk Oregano
1 msk Örtsalt
100 g Ost (riven)
12 st Paprika
0,5 dl Persilja (färsk)
4 portion Pilaffris
400 g Rökt bog
4 krm Salt
4 msk Smör
300 g Svamp